Photo

GamesPlayUK.com

Icon

Pariurile sportive pe teritoriul Romaniei

Printre pariorii de top din Romania se numara agentii online cunoscute in intreaga lume. In ultimii ani si-au facut aparitia case de pariuri online care opereaza in peste 100 de tari si se adreseaza unui numar foarte mare de pariori. Si Romania este o piata in continua dezvoltare cand vine vorba de pariurile sportive. Pana acum erau populare agentiile de cartier care se intind in toate colturile tarii. Odata cu popularizarea mediului online si cresterea nivelului de dezvoltare a acestuia chiar si la sate, interesul pentru pariurile online a crescut spectaculos. Cei mai populari operatori de pariuri sportive isi intampina zilnic clientii cu oferte bogate si mii de evenimente din peste 35 de sporturi.

Cele mai populare pariuri sportive in Romania

Cei mai multi jucatori din Romania sunt microbisti si fani infocati ai fotbalului. Este cel mai raspandit sport din aceasta tara iar peste 90% dintre pariori isi fac conturi online deoarece cunosc foarte bine acest sport si foarte multe formatii de top din Europa. Romania nu este singura tara in care operatorii se adreseaza in cea mai mare parte fanilor fotbalului. Toate casele de pariuri din Europa pregatesc oferte speciale jucatorilor din Europa pentru evenimentele din fotbal. Cele mai populare evenimente din oferta operatorilor de top sunt in special din cele mai tari campionate europene precum Premier League, Ligue 1, Serie A, La Liga si Bundesliga. Acestora li se alatura si competitiile europene precum Liga Campionilor sau Liga Europa. Periodic operatorii de top ofera promotii exclusiv jucatorilor activi pentru cele mai populare evenimente plus cote marite.

Nu doar fotbalul este sportul popular in Romania. Tenisul sau handbalul sunt alte sporturi care starnesc interesul pariorilor. Cele mai importante competitii gazduite de operatori pentru pariuri sunt ATP sau WTA, competitii la care pariorii au pana la 30-50 optiuni de pariuri. Alte sporturi din oferta operatorilor mai putin populare in Romania sunt crichet, volei, tenis de masa sau sah. Jocurile de noroc completeaza oferta celor mai multi operatori. 99% dintre casele active in prezent ofera si sloturi video plus alte jocuri de noroc utilizatorilor romani. Pe langa jocurile de noroc dotate cu jackpot-uri speciale, mai se poate paria pe numere, curse de cai si caini, loto sau bingo online.

Intrebari frecvente despre pariuri online

Deseori pariorii romani au nelamuriri cand vine vorba despre platformele online. Cele mai frecvente intrebari din mediul online cu privire la platformele de pariuri sportive se regasesc in sectiuni speciale pe fiecare platforma. Industria pariurilor inca este la inceput de drum aici si majoriatatea jucatorilor nu sunt familiarizati foarte bine cu toate optiunile disponibile online. Avantajul de a paria rapid online atrage insa tot mai multi curiosi si fani ai pariurilor. Intrebari populare in mediul online fac referire la metodele de plata pentru depunere in special, promotii, tipuri de pariuri si validarea contului de jucator.

Legislatia pariurilor in Romania

De la jumatatea anului 2016 toate casele de pariuri online active in Romania trebuie sa detina licenta ONJN. Cei mai multi operatori de top au reusit sa obtina licenta de functionare pe o perioada de 10 ani. Verificarea caselor de pariuri se face pe site-ul destinat licentelor aflate in vigoare. Operatorii care nu detin licenta ONJN nu mai au voie sa isi promoveze produsele in Romania. Jucatorii care aleg sa isi deschida cont si sa parieze pe siteuri fara licenta risca sa fie amendati. Casele de pariuri sunt obligate sa valideze toate conturile de pariuri sportive. De aceea orice jucator nou inregistrat are la dispozitie 30 de zile pentru a-si valida contul. Validarea se face rapid si dupa aceea se pot face retrageri de pe platforma de joc. In caz contrar contul va fi blocat permanent. Fiecare operator are obligatia de a instiinta jucatorii in fiecare an cu privire la castigurile obtinute online. Aceste informatii vor ajunge la ANAF acolo unde fiecare jucator urmeaza sa plateasca impozit pe profit.

Platformele de pariuri sportive pe mobil

Platformele de pariuri online au devenit populare si in randul utilizatorilor de device-uri mobile. Cele mai populare case de pariuri isi intampina clientii cu bonusuri exclusiv pe mobil. La operatorii de top jucatorii au acces la aplicatii pe Android si IOS in timp ce alte case de pariuri online se pot accesa direct in browser. Toti operatorii licentiati au dezvoltat platforme optimizate pentru versiunea mobila.